Op Halloween drink je een bloedstollend bakje koffie

Spoken, griezelen, gruwelen en feest: het is volgende maand alweer tijd voor Halloween. Van oorsprong een feestdag voor Ierland, Canada, USA en de VS, maar inmiddels is Nederland op 31 oktober ook in de spooky stemming. Hoe kun je dit nu beter vieren, dan met heuse Halloween koffie?

Geschiedenis Halloween

Halloween is afgeleid van All Hallows Eve; de avond voor Allerheiligen op 1 november. De Kelten hadden een vroeger een kalender, waarbij 1 november de eerste dag van het nieuwe jaar was. Op 31 oktober werd dus oudjaarsdag gevierd, want dan was alle oogst weer binnen. In het nieuwe jaar zou er weer gezaaid worden, dus alle tijd om even vrij te nemen.

Groot-Brittannië vierde deze feestdag vroeger heel anders, want daar werd geloofd dat de geesten van de doden terug op aarde kwamen om een levend lichaam in beslag te nemen. De geesten werden gelokt, doordat ze voedsel voor de deuren plaatsten, waarop vervolgens Kelten met maskers tevoorschijn kwamen. Dit werkte natuurlijk afschrikwekkend voor de geesten, dus eind goed al goed.

Halloween koffie specials recepten

Bij Halloween denk je natuurlijk aan monsters, maar ook aan pompoenen. Tenminste, ik associeer het direct met al die prachtige oranje decoraties! Een lekker recept voor een traditionele Halloween koffie is dan ook de Pumpkin Spice Latte. Je kent ‘m misschien wel van de Starbucks, want daar is deze koffievariant razend populair.

We vonden het recept op de blog van Uit Paulines Keuken, maar het zal je niet verrassen dat de key ingredients hier pompoenpuree, pumpkin spicemix en vanille zijn. Persoonlijk houd ik wel van de kruidige koffies, want het is echt niets heerlijker dan drinkbare herfst!

Halloween koffie recepten

Ondanks dat het Pumpkin Spice Latte recept enorm bekend is, zijn er natuurlijk zat andere inspirerende koffierecepten. Probeer één van deze recepten eens:

Laat een reactie achter